top of page

Wat zijn stootborden bij een trap?

Bij het bekleden van een trap zorgen wij ook dat de stootborden netjes worden afgewerkt. Hiervoor bieden wij verschillende opties aan, en je kunt de stootborden in meer dan 100 verschillende kleurenlaten bekleden. Maar wat zijn stootborden eigenlijk en wat is de functie? Wat zijn de voordelen van stootborden? En hoe kun je een open trap zonder stootborden omtoveren tot een dichte trap mét stootborden? Hieronder lees je alle antwoorden!
Wat zijn stootborden?

Stootborden zijn de rechtopstaande delen die zich tussen de traptreden van een houten trap bevinden.Het zijn dus de stukken van de trap die hem afsluiten, en daarom noemen we een trap met stootborden ook wel een dichte trap. Een trap zonder stootborden noemen we een open trap. Zowel open trappen als dichte trappen hebben hun eigen voordelen. Vaak is het echter een kwestie vansmaak en past het ene type trap beter bij een interieur dan het andere.

Wat zijn de voordelen van stootborden bij een trap?

Is jouw trap toe aan renovatie en twijfel je of je stootborden moet laten aanbrengen of ze misschien juist moet laten weghalen? Dan is het goed om even voor jezelf op een rijtje te zetten wat de voordelen van stootborden voor jouw trap zijn. We noemen er vier.

Een trap met stootborden is veiliger

Stootborden maken een trap dicht, waardoor er niets of niemand meer tussen kan vallen. Met name als je thuis spelende kinderen hebt geeft dit een fijn gevoel. Niet alleen voorkom je hiermee het risico dat kinderen vallen, maar ook dat dingen als speelgoed achter de trap vallen.

Stootborden kunnen een trap mooier maken

Een open trap kan heel elegant zijn in een mooi grote open hal, maar vaak zullen juist de

stootborden het geheel fraaier maken. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer zich achter je trap een ruimte bevindt die niet per se heel stijlvol is vormgegeven en die je dus beter kunt verbergen. Ook kun je met stootborden je trap extra mooi bekleden, door bijvoorbeeld te kiezen voor licht contrasterende kleurstellingen voor de treden en de stootborden. Zonder stootborden kan dit natuurlijk niet.

Stootborden maken een trap steviger

Wat je vaak ziet bij bestaande dichte trappen, is dat de stootborden ook een constructieve functie hebben. Ze dienen dan ter ondersteuning van de traptreden en voorkomen doorbuigen of zelfs dat ze breken. Bij een van oorsprong open trap zal dit niet het geval zijn. Daarom is het belangrijk dat je altijd eerst goed je trap laat inspecteren voordat je besluit stootborden weg te halen.

Een stootbord maakt schoonmaken makkelijker

Wat voor het speelgoed van je kinderen geldt, geldt in principe voor alles. Het kan allemaal door een open trap heen vallen. Denk aan stof en vuil, maar ook aan die sok die uit je wasmand valt. Bij een dichte trap heb je hier geen last van, waardoor je de trap en de ruimte achter de trap veel makkelijker schoon kunt houden.

Open trap dicht maken en stootborden aanbrengen

Nu je weet wat stootborden zijn, en welke voordelen ze allemaal hebben, heb je wellicht interesse in het bekleden van jouw trap met stootborden. En heb je een open houten trap en dus nog geen stootborden? Dan is het in vrijwel alle gevallen mogelijk stootborden door ons aan te laten brengen en van je trap een prachtige antislip Creastairs trap te laten maken. Wij helpen je met plezier met het renoveren van jouw trap. Meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie over het bekleden van een91 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page